Ma - Zo 9.00 - 21.00
Alleen op afspraak

Bel of whatsapp ons
+31(0)33 202 2408

Riddererf 7D+E
3861PT Nijkerk

 

 

Wat zijn Slotbouten? Wat zijn Slotmoeren? Anti diefstal!

Anti Diefstal Bouten – Anti Diefstal Moeren 

Waarom slotbouten en niet alleen gewone wielbouten?

Eerst even een korte uitleg over de standaard montage van velgen. Autovelgen worden samen met de autoband gemonteerd op de wielnaaf. De velg wordt op de naaf vastgezet met behulp van wielbouten of wielmoeren. Deze worden met een momentsleutel of wielmoersleutel aangedraaid. Het nadeel is dan dat in principe iedereen met een krik en zo’n sleutel je wielen er zo weer af kan halen. En zeg dan maar “dag” tegen je peperdure velgen en autobanden.

Om diefstal te voorkomen, kun je gelukkig nog wat extra’s doen. En dat is het gebruiken van slotbouten of anti diefstal bouten. Dit zijn speciale wielbouten die kunnen helpen om diefstal van autovelgen en autobanden te voorkomen. Je gebruikt ze in plaats van gewone wielbouten om je velgen vast te maken. Slotbouten kunnen niet zomaar losgedraaid worden met een willekeurige sleutel. In de kop van de slotbout zit namelijk een patroon waarop alleen een speciaal opzetstuk past. Heb je dit opzetstuk niet, dan heb je pech want dan kun je de bout niet losdraaien.

antidiefstal bouten chroom Slotbouten met sleutel M12x1.25 M12x1.5 M14x1.5 zilver en zwart anti diefstal bouten slotbouten online bestelling rr wheels Conische slotbouten antidiefstal Slotmoeren met sleutel M12x1.25 M12x1.5 M14x1.5 zilver en zwart anti diefstal moeren slotmoeren online bestellen rr wheels Conische slotmoeren antidiefstal slotbouten online bestellen

Een velgendief wil natuurlijk snel kunnen werken en als hij dan eerst moet gaan zoeken welk opzetstuk er op de slotbouten van jouw auto past, dan slaat hij je auto waarschijnlijk liever over. Je kunt slotbouten gebruiken op lichtmetalen velgen en stalen velgen. In principe is één slotbout of slotmoer per velg voldoende om diefstal te vertragen of te voorkomen. Maar wil je een velgendief ècht demotiveren, dan kun je twee of meer slotbouten per velg gebruiken.

Welke soort slotbouten of slotmoeren heb jij nodig voor je auto?

Afhankelijk van het type auto wat je hebt, gebruik je slotbouten of slotmoeren. Zitten er wielbouten in je velgen, dan gebruik je slotbouten. Zitten er wielmoeren in, dan gebruik je slotmoeren. Als richtlijn kun je nog aanhouden dat je voor stalen velgen en fabrieksvelgen bolconische bouten nodig hebt. Voor aluminium velgen kun je dan conische slotbouten gebruiken. Weet je het niet zeker, draai dan een wielbout of -moer los en kijk hoe deze gevormd is. De slotbout moet dan dezelfde vorm hebben, mocht u er echt niet uitkomen neemt u dan gerust contact op met ons!

 

Ga je zelf slotbouten op je velgen zetten, noteer dan goed welke code er hoort bij de adapter. Mocht je je auto verkopen en je hebt de slotbouten er nog op zitten, dan zal de nieuwe eigenaar deze code (en de adapter) graag willen hebben! Zonder code wordt het namelijk erg lastig om te bepalen welke adapter er nodig is om de slotbouten te verwijderen. De velgen kunnen dan alleen maar door een bandenspecialist afgemonteerd worden die de juiste adapter heeft. Of je kunt de slotbouten uitboren, maar dat kan je wel eens heel veel tijd gaan kosten.

Wel of geen anti diefstal wielbouten?

Zijn slotbouten dus echt nodig? Nee, je hebt ze niet nodig om je autovelgen te kunnen monteren. Dat kan immers ook met gewone wielbouten en wielmoeren. Maar wil je je (dure) velgen en autobanden beschermen tegen diefstal, dan zijn slotbouten zeker wel aan te raden. Hiermee kun je namelijk op vrij eenvoudige wijze voorkomen dat je velgen (en autobanden) onder je auto vandaan gestolen worden.

Hopelijk heeft onze pagina ‘Wat zijn Slotbouten? Wat zijn Slotmoeren? Anti diefstal!’ u alle informatie gegeven die u nodig heeft, mocht u alsnog vragen hebben neem dan gerust contact op!

Translate
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  Linkermenu pictogram
  Rechtermenu pictogram
  × Contact